2008-12-29

Skaldjurscocktail med pilgrimsmusslor

Här kommer receptet på en god sallad vi åt härom kvällen när vi tröttnat på julmaten. Vi råkade ha ett paket djupfrysta pilgrims-musslor som vi inte vetat vad vi skulle göra med.


För 6 - 8 personer
300 - 400 g pilgrimsmusslor
500 - 700 g räkor (frysta, tinade med skal)
1-2 avokado
1-2 msk crème fraice
1-2 msk färskpressad limejuice
1 tsk wasabi
8 - 10 körsbärstomater
2 salladslökar
1/2 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
1 påse späda salladsblad (70 g)
1 lime
olivolja, smör, salt, peppar


Tina pilgrimsmusslorna om de är frysta. Skala räkorna. Dela och gröp ur avokadon. Mixa avokadon med crème fraice, limejuice och wasabi till en slät kräm. Smaka av med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Lägg i en skål och täck väl.

Skär tomaterna i klyftor. Strimla salladslöken. Blanda 2 msk olivolja, äppelcidervinäger, 1 tsk honung, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

Blanda salladsblad, tomater och räkor med vinägretten och fördela i cocktailglasen. Stek hastigt pilgrimsmusslorna i 1 msk smör, 1 - 2 minuter på varje sida. Skär varje mussla i 2 bitar.

Lägg musslor och avokadokräm på salladen. Skär limen i klyftor och garnera med dem.

Nu hade vi inte precis alla ingredienser hemma, utan bytte ut efter tycke och smak. (Det går lika bra med selleri!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar