500 g mandelmassa
3 st ovispade äggvitor
2 dl vanilj- eller marsankräm
Ca 4 dl vispgrädde
1 burk (krossad) ananas
Till garnering:
1,5 dl florsocker, 1 msk vatten (jag tog anansspad, tårtan på bilden har körsbärsspad)
Vispgrädde
Ananasskivor (hoppade jag över)
Röda cocktailbär
- Grovriv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en bredbar konsistens.
- Markera två runda tårtbottnar med ca 26 cm på bakplåtspapper. (Jag använde Tupperwares bakunderlag och tog cirkeln som är 24 cm.)
- Bred ut smeten på bakplåtspappret.
- Grädda en botten i taget i ca 200 grader tills de är svagt gulbruna.
- Lossa dem när de kallnat.
- Bred ut vaniljkrämen på den nedre botten.
- Låt ananasen rinna av.
- Blanda med nyvispad grädde.
- Spara även grädde till garneringen.
- Bred ut ananasgrädde ovanpå vaniljkrämen.
- Lägg på nästa botten.
- Gör glasyr av florsockret och vätskan.
- Dekorera med bären och spritsa grädden.
- Jag lät den ogarnerade tårtan stå i kylen och safta till sig ett dygn.
Smaksens!!
SvaraRaderaHa det gott efter en vecka i selen!
Kram
A
Hej A!
SvaraRaderaImorgon först börjar jag jobba igen. Suck. Men det ska nog gå bra.