Efteråt mådde man som en belåten boaorm. Chefen skulle ta kort på oss tvärs över bordet, men råkade få med mer av tallriksväggen än oss. Han berättade att jultallrikar såldes för en spottstyver utom de som kom ut 1967 och 1968. De var värda flera tusen kronor.
Jag pratade mycket med min bordsgranne som varit på charterresa till Kina nyligen. Han hade sett allt man bör se i Peking och hade naturligtvis också spenderat en dag klättrandes på den kinesiska muren.
Ett SMS kom farandes: -Vi skulle ha lytt ditt råd. Vi har suttit fast i timslånga bilköer i Kassel-backarna. Startade fem i morse. Det är AoU som är ute och kör på de snöiga Europavägarna på väg hem till Körsbärsdalen. Sedan kom ett SMS till att de nu är i Frankrike och provianterade godis för att hålla sig pigga.
Vi syns!
Julbord blir det lätt för mycket av. Egentligen räcker det bra med julafton tycker jag.
SvaraRaderaepsilon: Jo, jag håller med dig. Det är allra godast hemma och helst om det är första gången för säsongen. Och så en liten snaps till för att spjälka maten...
SvaraRaderaJag ska på familjens gemensamma på stadens hotell i morgon - ungdomarna får det som en julklapp. Sen ska jag iväg med kollegorna på torsdag kväll, men sen blir det inget förrän hemma här på julafton. Eftersom alla då redan ätit en massa delikatesser, blir det rätt enkelt här.
SvaraRaderaSjälv äter jag i stort sett bara kalla grejer med sill, fisk och patéer.
Bloggblad: Det låter väl som ett lagom utbud av julbord för dig! Visst har man dragit ner på det egna julbordet. Det blir bara det vi tycker om, inget överdåd. Rester får vi äta ändå.
SvaraRaderaÅrets första julbord för min del på SKTF:s 10-årsjubileum och julavslutning på Olshammarsgården efter studiebesök på Aspa Bruk. Ett intressant besök och ett mycket gott julbord. En trevlig eftermiddag! Ett julbord till ska jag hinna med och det blir i Bowlinghallen med PRO.
SvaraRaderaLisan: Jag såg ditt trevliga inlägg om Olshammar. Har hört att Bowlinghallens julbord ska vara riktigt gott också.
SvaraRadera