Här står jag och droppar i hallen. |
Åskan slog ut TVn, internet och telefonen. Så Maken var tvungen att skaffa ett nytt modem för att vi åter skulle få kontakt med yttervärlden. Ja, jisses!
Ugnen funkade i alla fall, så det blev en blåbärskaka till söndagens museibesökare.
Astrids blåbärskaka |
Astrids Blåbärskaka
(då kostade ingredienserna 3:75)
1 ägg
2 1/2 dl strösocker
75 g smält smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 - 4 dl färska blåbär
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, rymd ca 1 1/2 liter.
2. Vispa ägg och socker vitt.
3. Tillsätt fettet, mjölken och mjölet blandat med bakpulvret (och en nypa salt). Rör tills allt är väl blandat.
4. Blanda ner blåbären och häll smeten i formen.
5. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 50 minuter.
Närbild på goda kakan |
Oj,oj,oj, vilken upplevelse . . .Den här kommer jag inte glömma . Tack för recepten .Kram Velika .
SvaraRaderaVelika: Klarade din dator åskan? Hos oss blev det svart. Kram
SvaraRaderaHu så hemskt med blixt och dunder - åskan gör mig alltid så nervös. Vi var i Askersund, jag ville hem för att plocka bär men såg ju de kolsvarta molnen och blixtarna över skogen. Så jag hann aldrig ut.Skönt att ni "bara" blev blöta.
SvaraRaderaTack för receptet ska testa det.
epsilon: Ja, det var lite skrämmande med blixtarna och de starka knallarna strax därpå. Då var det skönt att det var nära hem.
SvaraRadera