Det är en osedvanligt grå dag idag. Tur att lönnlöven glöder och skapar lite färg på tillvaron.
Jag tittar över muren till den gamla kyrkogården, den roligaste platsen i byn enligt norrmannen.
Idag har vi lagat mat som på 1800-talet. Man tager ett dussin vaktelägg och kokar dem i två minuter.
Sedan tar man in en stor ruska grönkål från landet, rensar den, kokar och blandar med buljong. Och låter koka igen.
Soppan avnjutes med vaktelägg, en klick turkisk yoghurt och en salamiskiva. Gott, gott!
Mmmmm! :)
SvaraRaderaangelica: Just det! Kolla kommentar hos dig.
SvaraRaderaSå det sa norrmannen om kyrkogården :-) Norska som jag är så drar jag på smilbanden ..
SvaraRaderaDu skriver härligt och bilderna med löven är underbara!
God soppa det där, ser delikat ut!
Tove: Jasså, du är norska! Tack för berömmet!
SvaraRadera