2013-11-28

Baskisk resa - stor final


Innan vi återvände till våra vänners hemort i Körsbärsdalen firade vi Maken ännu en gång med en storstilad lunch på en stjärnkrog, Le Viscos, utanför Lourdes i en liten by Saint-Savin.

U och A bjöd oss på en fantastisk meny bestående av sex små, utsökta rätter. Den fryntlige kocken Jean-Pierre Saint-Martin kom fram till bordet flera gånger och berättade om maten. Han ordnade elegant med ersättningsingredienser till A som inte äter kött. Som avslutning fick vi en dedikerad meny där han skrev ungefär så här:

Matlagningen är mer än recepten. Den är ett verktyg av kärlek och broderskap. Gastronomin är konsten att använda livsmedel för att skapa lycka. Tack för att ni delade allt detta.

Vänliga hälsnigar Jean-Piere Saint-Martin

Efter att också ha besökt Karl den IVX Johans hem i Pau åkte vi raka vägen hem. Vi lyckades undvika långtradarblockaderna och kunde stänga dörren om oss vid åttatiden på kvällen.

Den fantastiska baskiska resan var över för denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar