2016-03-25

Peters fisksoppa

Peters fisksoppa

Idag på Långfredagen har jag provat sonens fisksoppa och den smakade alldeles utmärkt. Jag justerade receptet något enligt metoden Man tager vad man haver, men ger er orginalreceptet nedan:



Smör att steka i
2 morötter
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1,5 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl grädde
2 dl vatten
2 paket krossade tomater
1 dl vitt matlagningsvin
2 torskfiléer
salt
vitpeppar


  • Fräs skivade morötter, finhackad lök och pressade vitlöksklyftor i smör tills det blir mjukt.
  • Koka upp buljong grädde, vatten och vin.
  • Häll i grönsaksfräset och de krossade tomaterna.
  • Låt småkoka i tio minuter.
  • Salta och peppra torsken som är skuren i mindre bitar.
  • Lägg i fisken och låt den sjuda med i grytan i 5 minuter.
  • Ät och njut!

2 kommentarer:

  1. En sådan snygging!

    SvaraRadera
  2. Emma: Det tycker jag också! Och dessutom är han en raring!

    Kram på dig!

    SvaraRadera