Idag på Långfredagen har jag provat sonens fisksoppa och den smakade alldeles utmärkt. Jag justerade receptet något enligt metoden Man tager vad man haver, men ger er orginalreceptet nedan:
Smör att steka i
2 morötter
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1,5 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl grädde
2 dl vatten
2 paket krossade tomater
1 dl vitt matlagningsvin
2 torskfiléer
salt
vitpeppar
- Fräs skivade morötter, finhackad lök och pressade vitlöksklyftor i smör tills det blir mjukt.
- Koka upp buljong grädde, vatten och vin.
- Häll i grönsaksfräset och de krossade tomaterna.
- Låt småkoka i tio minuter.
- Salta och peppra torsken som är skuren i mindre bitar.
- Lägg i fisken och låt den sjuda med i grytan i 5 minuter.
- Ät och njut!
2 kommentarer:
En sådan snygging!
Emma: Det tycker jag också! Och dessutom är han en raring!
Kram på dig!
Skicka en kommentar