2021-03-24

Piffigt påskris av rester


När vi kom hem ifrån Läkargruppen igår snodde jag ihop den här rätten av rester från dagen innan. På allmän begäran kommer här receptet:

Risgratäng under fluffigt täcke

Det kokta riset läggs i smord form. Jag la bitar av grillad kyckling och stekta bruna champinjoner över riset. Saltade, pepprade och strödde på ost.

Det fluffiga täcket består av 1 dl majonnäs, 2 ägg delade i gulor och vitor, 1 msk rödvinsvinäger, ost och persilja. Majonnäsen blandas med äggulorna, rödvinsvinäger, persilja, salt o peppar.

Äggvitorna vispas till hårt skum och vänds försiktigt ner i majonnäsen tillsammans med riven ost. Toppa formen med smeten och gratinera i 225 grader i 10 - 15 minuter eller tills den fått fin färg. Strö över lite persilja.

Naturligtvis kan du variera rätten med vad du har i kylskåpet.

Gott blev det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar