När vi kom hem ifrån Läkargruppen igår snodde jag ihop den här rätten av rester från dagen innan. På allmän begäran kommer här receptet:
Risgratäng under fluffigt täcke
Det kokta riset läggs i smord form. Jag la bitar av grillad kyckling och stekta bruna champinjoner över riset. Saltade, pepprade och strödde på ost.
Det fluffiga täcket består av 1 dl majonnäs, 2 ägg delade i gulor och vitor, 1 msk rödvinsvinäger, ost och persilja. Majonnäsen blandas med äggulorna, rödvinsvinäger, persilja, salt o peppar.
Äggvitorna vispas till hårt skum och vänds försiktigt ner i majonnäsen tillsammans med riven ost. Toppa formen med smeten och gratinera i 225 grader i 10 - 15 minuter eller tills den fått fin färg. Strö över lite persilja.
Naturligtvis kan du variera rätten med vad du har i kylskåpet.
Gott blev det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar