2016-08-27

Förfest


Det var tjo och tjim i Sannerud igår kväll. Helge hade ordnat med förfest innan den traditionella Sannerudsmarken idag. I Helges Hage stod en scenvagn uppställd och där spelade bland annat exkollegan Benny Jannerbrink härliga countrysånger, både sådana han skrivit själv och andra örhängen. Folk kom kryllandes, både knallar som rustade inför lördagen och folk från trakten.

Det var en ljuvlig kväll. Den enda nackdelen var getingarna som var närgångna, speciellt när man tog fram matsäckssmörgåsarna. Stackars Benny fick ett litet stick på tungan just när han sjöng som bäst med sin honungslena röst.

Efter ett tag samlades sig ett gäng musikanter mellan husvagnarna och började jamma. Undan för undan tillkom den ene spelemannen och -kvinnan efter den andra och det blev ett härligt tryck. Jag sjöng mig hes. Vi slutade inte förrän solen gått ner bakom Unden. Hoppas damen i fönstret (bilden ovan till höger) fick sin skönhetssömn i alla fall.

Till slut var det bara gatlyktorna och stjärnorna som blänkte över den lilla bygatan och i den röda lacken på lyxåket utanför handelsboden.

Just i detta nu, öppnar Sannerudsmarken och bygatan blir till en myllrande folkfest igen.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...