2012-07-29

Vänort


Vi gjorde en rush till en förort för att hälsa på våra vänner V och E. Sedan de flyttade från vår ort för sju år sedan har vi haft deras ägodelar i vårt garage. Nu behöver vi garaget för det nya köket, som kommer om någon vecka eller två.

Nu bor våra vänner i en trevlig lägenhet, som de disponerar över alldeles själva. I många år har de fått bo inhyrda hos andra, först i en flyktingförläggning och sedan i oräkneliga andra boenden. Jag förstår deras glädje och lättnad nu när de har något alldeles eget.

Glädjen yttrar sig bland annat i mängder med prydnadssaker. Det glittrar och glänser precis över allt.

Som vanligt hade V lagat mat så det räckte till ett helt fotbollslag. Hon är en riktig matmamma. Igår hjälptes vi åt att göra lasagne dessutom.

Sedan rullade vi hem i dubbel bemärkelse, Maken och jag. I höst får vi återgälda våra vänners generositet och gästfrihet. Då kommer de till oss.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Nu är det bara en vecka kvar tills Lilly har två veckor semester igen. Det blir dom sista veckorna för i år. Solen skiner och det är en fin dag idag. Ha en fin dag !

Anonym sa...

Hej! Nu har jag väckt liv i min gamla blogg igen och adressen är Http://radiogubben.blogspot.com. Här skiner solen och det är ett härligt väder. Ha en fin dag !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...