2016-01-02

En oförglömlig nyårsafton


God fortsättning på det nya året! Det känns skönt att lämna det gamla bakom sig och se fram mot ett nytt fräscht år, blanka sidor i dagboken att fylla i.

Denna nyårsafton firade Maken och jag som vanligt med våra goda vänner T-S och U. Denna gång var vi för ovanlighetens skull hemma hos oss och T-S fina pappa var också med. U, som är allergisk mot katter, har inte varit på besök hos oss på många år. Men eftersom Katten har gått till de sälla jaktmarkerna var det fritt fram för U.

Maken hade komponerat en jättegod förrätt med Kalix-rom, toast, kräftstjärtar, räkor, sparris och goda röror. T-S hade gjort en potatisgratäng och en inbakad oxfilé med gorgonzola - mums! Som avslutning hade jag blandat en fruktsallad som vi åt med grädde och glass. Vad sägs om den menyn?

Den initierade lägger märke till att bordet är dukat och att pusslet verkar lagt. Så är dock inte fallet. Det är bara flyttat tillfälligt med hjälp av en spånskiva. Fortsättning följer.

Julpusslet föreställer ett norskt fjordlandskap i år-
En nyårsafton för länge sedan föddes ett litet gossebarn. Ja litet och litet. Han vägde 4 350 gram och var 55 cm lång. Jag, hans stolta moder, åkte till BB redan ett drygt dygn tidigare och det tog hela 26 timmar innan han äntligen kom. Vi skulle ha varit på nyårsfest även den kvällen och omtöcknad av lustgas frågade jag sluddrigt Maken: - Kan du köra hem? För jag kan iiinte köra! När sedan vår lille son rullades in, tvättad och omskött, var det som om tiden stannade. Han tittade på oss med stora klara ögon och såg så klok och vacker ut. Sköterskorna satte på radion, så att vi skulle få höra kyrkklockorna ringa. Vi skålade i Pommac och fattade inte att det var sant. Vi hade blivit föräldrar!

Joy och Maken i vår lilla sjuttiotalslägenhet och Joy som vuxen med sin dotter, Lilla Hjärtat, på armen.
Ja, det var den allra bästa nyårsaftonen i mitt liv!

Ha det!6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Maten låter supergod! Extra mycket för att jag är rejält hungrig nu.

Jag förstår att du aldrig glömmer den där speciella nyårsaftonen!

Maggan sa...

Bloggblad: Jo, det var en fantastisk upplevelse.Vilket mirakel det är med ett barns födelse!

Lena Lindgren sa...

Er bästa nyårsafton! Så fina bilder! Kram/ Lillasyster L

Maggan sa...

Kram tillbaka kära lillasyster L!

Emma sa...

Låter som en väldigt god och fin nyårsafton! Kul med bilder från då och nu!

Ha det gott!
Kram

Maggan sa...

Emma: Roligt att tänka tillbaka och härligt att tänka framåt också!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...