2016-03-26

Längs minnenas allé


Vi är nyss hemkomna efter en tur längs minnenas allé. Vi letade oss tillbaka längs "kosia" och upp till Valåsen där vi bodde i Rättarbostaden. Den var upprustad och fin och utanför satt ett par och solade, så vi tjuvkikade lite på håll. Tänk där i hagen gick avelshingsten Gazall och svängde stolt med svansen! Och tänk där stod gamla fru von Scheele med gummistövlar och rensade i rabatterna! Ja, gamla och gamla. Hon var faktiskt bara 60 år då, men vi tyckte att hon var gammal.

Vi körde upp till ridskolan och såg ån kastade sig nerför mot sjön Möckeln. Jag minns hur godsägaren, vår hyresvärd, fiskade golfbollar i ån på det stället där den rann förbi den då nybyggda niohålsbanan.

Vi åkte också förbi Immetorp där vi brukade handla. Det var där Joy, då tre år, förtrytsamt sa till pappa:-  Gass är gott, faktisss! Vet inte om han fick någon glass då, men han orsakade munterhet hos en tant på andra sidan kylboxen. Nu var affären nedlagd och ombyggd.

Nu hittade vi en annan affär istället, Coop Forum, med ett fantastiskt utbud. Vi som bara skulle ha bröd och mjölk köpte för 700 kr.


Nu vill jag och häxan från Villefranche de Conflent önska er en riktigt God och Glad Påsk!

2 kommentarer:

epsilon sa...

Gamla fru von Scheele - det klingar till i mitt minne. Min svärmor var sjuksköterska på järnverket i Degerfors när fru von Scheele var företagsläkare där.
Vi pratar förstås gamla minnen när vi träffar makens systrar, de hade en del av sin barndom o ungdom i Degerfors.
Nyss och ändå så länge sen.

Maggan sa...

epsilon: Roligt att ni också har minnen av den kraftfulla damen. Hon var beundransvärd på många sätt, självständig och modig. Åkte bl a till Afrika och jobbade som läkare när hon var 60 år fyllda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...