2017-07-22

Kul tur med kultur


Staden

Staden Nora har mycket att bjuda på, för gammal och för ung. Vi fick ett smakprov igår. Gott smakade Nora-glassen! För dagen bjöds på vanilj, hasselnöt och mandelknäck. Vi tittade in hos Åke i Fotobutiken, som bjöd på utvald musik till just oss: Korpilombolo av Agneta Fältskog. Han uppfattade nog att Maken var från Lycksele.Jag köpte två begagnade böcker skrivna av stadens stolthet, Maria Lang.


Kvarteret

Resten av dagen tillbringade vi i Kvarteret Bryggeriet. Först åt vi en god lunch under de vita seglen på innergården. Roligt att samlas och umgås i en miljö som påminner om sydländska trakter. Ur högtalarna strömmade musik av Ted Gärdestad och Lilla Lila diggade för fullt.

Sedan ägnade vi oss åt kultur. Herrarna fick en lektion i ölkulturen av en duktig ölmästare och ja, de fick smaka också.

Damerna, vi gick i de fina hantverksbutikerna och i en av dem hittade jag Christina Alvner, som jag för många år sedan lärde känna genom våra bloggar. Men jag hade aldrig träffat henne "på riktigt". Här är en länk till hennes numer slumrande blogg. Idag är hon glaskonstnär och skapar de vackraste blyinfattade konstverk man kan tänka sig. Vi hann med att besöka konstutställningen också, inrymt i den vackra, höga Bryggerihuset.

Nora är ju känt för de tre små gummorna som skulle gå en gång till marknaden uti Nora. Idag ska tre små gummor åka till torget i Sannerud. Ja, i alla fall Rosa och Viola. Gullan stannar nog hemma och vaktar huset på Villagatan. Vi får se om det finns några hugade spekulanter på den nya "tantboken" På utflykt med tanterna på Villagatan.

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...