2010-04-15

Slut på långa väntetider

Tack vare uppmaningar från svärdottern och från PO66, så ringde jag Vårdcentralen igen idag. Febern har inte gett med sig och det är så jobbigt med hostan och andningen.

Nu måste jag berömma primärsjukvården. Vilken skillnad det har blivit på några år! Allt flöt på hur bra som helst, knappt några väntetider alls. Efter några knapptryckningar så fick jag telefontid om fem minuter. Och de ringde verkligen upp då. Tid hos doktorn, en yngling som hette Jens, fick jag några timmar senare. Jag behövde inte vänta alls i väntrummet utan blev hämtad på bestämd tid!!!

Doktorn konstaterade efter undersökning och labprov att jag hade dragit på mig en lunginflammation och på det en annan infektion. Så nu blir det att intaga en pencillinkur och hoppas på att den biter. Medicinen var utskriven direkt på Apoteket, så ingen väntetid där heller.

Jag är imponerad!

Det enda som kan vara jobbigt för äldre eller väldigt sjuka är att se hur man ska knappa på telefonen, men det antar jag att man komma runt genom att vänta kvar i luren.

6 kommentarer:

em sa...

Får bara hoppas att väntetiden för att bli frisk är extremt kort!
Sköt om dig!
Margaretha

Anonym sa...

Kära syster! Lunginflammation! Stackars dej, men skönt att du fått pencillin. Då släpper nog hostan snart, hoppas jag!
Tack för senast och krya på dej!
Kram/ Syster L

Anonym sa...

Jag undrade nästan om det inte var lunginflammation med den hostan du haft så länge. Vet hur det är, nu blir det bara bättre! Krya på dig o ta det lugnt.
Kram A

Maggan sa...

Margaretha: Ja, det hoppas jag på, också. Det kanske är svårare att styra över.

Syster L: Tack själv för en jättetrevlig familjefest!

PO66: Jo, jag blev inte direkt förvånad själv. Jag ska vila och läsa (och hosta).

Anonym sa...

Krya på dig!

Kram V o L i Åsbro

Miss Jones sa...

Bra att du kom iväg och fick pencillin - hoppas det biter så du friskar på dig snart! Kram

PS. Laxå vårdcentral är kanon tycker jag! Har besökt den många gånger själv (med mig själv och även sonen)och har alltid blivit bra bemött och behandlad:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...