2010-07-10

Final

Vilken finaldag! Och då menar jag finalen på vår vistelse på kusten. Strålande sol och fantastisk natur. På inrådan av bloggvännen åkte vi till Lysekil och Stånge Huvud. Mjuka, varma, grå, beiga och skära glittrade klipporna i solskenet. De var som snälla urtidsdjur eller elefanter som lät oss klättra omkring på deras ryggar.

I klippskrevorna växte rosor och andra blommor, obekymrat i lä för vind och saltstänk.
Stigen tillbaka ledde förbi doftande blomsterängar. Jag påmindes om barndomens stig från badet till sommarstugan. Då man gick hem efter simskolan i den rödvita frottébadrocken.

Efter en simtur i ett varmt grönt hav och lunch i Lysekils hamn, åkte vi vidare och tog efterrätten på en brygga i Bovallsstrand.

Imorgon bär det av hemåt igen, dock via en annan väg än den vi kom hit. Vi ska besöka platser varifrån Makens släkt härstammar.

Det har varit en toppenvecka. Ända smolket har varit ett stort gäng odrägliga tonårspojkar från vårt grannland som har väsnats, bråkat, skrikit, kissat, slängt ölburkar omkring sig dygnet runt de senaste två dygnen. Vi får se om de orkar en tredje natt!

3 kommentarer:

Ina sa...

Vilken härlig sista dag ni ser ut att ha haft! Här har det varit (och fortfarande är) odrägligt varmt. Men vi har ätit god tårta och njutit av att solen & vinden torkar kläderna på balkongen fort! :)

Kram Ina

Lotta sa...

Vilka härliga bilder du har tagit Maggan.
Kul att ni gillda valet.
Som jag skrev hos Charles så var det synd att vi inte kunde föla med för det hade varit toppen.
Jag är sååå glad att jag träffade dig
Du är så go så det inte är sant.
Tänk på oss nästa gång ni är hitåt Nu kan ni ju vägen...Kramizzz på dig
Dina bilder är suveräna så kamerna verkar vara toppen.

Maggan sa...

Ina: Vi tänkte på er väldigt mycket igår! Ni skulle ha varit med. Hörde att ni tagit ett bad idag, det lät skönt.
Lotta: Tack snälla du för en helt fantastisk kväll! Vi trivdes så i ert sällskap och i er helt underbara trädgård. Det var den vackraste trädgård jag har sett! Sköt om er och ha det bra, alla fyra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...