2010-08-25

En lyckad tillställning

Femtio år på samma företag! Det är det inte många som uppnår, men det har arbetskamraten Arvo gjort. Rektor Larsson på verkstadsskolan sa åt honom att infinna sig på ESABs lab direkt när skolan var avklarad. Arvo var en lydig gosse och gjorde så och sedan dess har han stannat kvar vid sin läst. Ja, det har blivit en hel del resor utanför labbet också förstås och många vänner har han samlat på sig.

Igår samlades en hel del av dem för att tacka av Arvo och önska honom lycka till. Samtidigt var det en avrundning av en epok. Utvecklingsavdelningen för standardmaskiner flyttas till Göteborg om en vecka. Nya förmågor skolas in och äldre förmågor byter jobb inom företaget.

Denna kväll blev en brygga mellan gammalt och nytt. Vi hade glädjen att träffa många av våra pensionerade medarbetare, som bidragit med så mycken klokskap och innovation genom åren. Dessutom hade "färskingarna" ställt upp mangrannt och det blev många intressanta diskussioner runt om i lokalen. Vi hade en mycket trevlig kväll med mat, dryck, samtal, hyllningar (förutom Arvo avtackades Jens och Thomas C), en tipstolva i ämnet Arvologi och så avslutades det hela med korvgrillning för de som stannat ända till slutet.

Sådana här tillställningar skulle vi ha lite oftare!

Dagen idag:
... har det regnat "cats and dogs"
... har jag ätit lunch med gamla vänner och skrattat så att tårarna rann
... åkte A och U till Borneo

5 kommentarer:

Miss Jones sa...

Du, terttan och Kristina ser ut att ha det riktigt "gosigt" ;-)
Kram

Smörblomman sa...

Vad roligt det var att se alla kort på Esabbiter. Hälsa Arvo från mig! Kram/E

Maggan sa...

Miss Jones: Det hade vi också!
Smörblomman: Han hälsar tillbaka!

epsilon sa...

Verkligen inte vilken pensionering som helst. Kan ju knappast hända i framtiden, vilken styrka för ett företag med den mängden erfarenhet, kunskap och yrkesskicklighet.
Och festen fixade ni toppenbra efter vad jag hört från säker källa.

Maggan sa...

epsilon: Din säkra källa var helt suverän som "toast master!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...