2011-07-23

Mandom, mod och morske män

Jag har gjort min första arbetsvecka efter semester och sjukskrivning. Har ätit upp min kur av penicillin, men har fortfarande besvär av värk, speciellt på nätterna. Men det ska väl gå över någon gång.

Idag hade vi en träff bestämd sedan en tid tillbaka. Min fina barndomskamrat S, hennes G, Maken och jag strålade samman i Arboga, eller Armboga som Maken sa när han var en liten pojk. Det var ungefär lika länge sedan som jag var i staden. Det kanske var på S och min skolresa, Västmanland runt, i årskurs 3, rentav. Jag minns i alla fall Engelbrekt, där han stod myndigt utposterad utanför Trefaldighetskyrkan. Vi fick en trevlig dragning av en herre, som var en påläst och kunnig guide. Han påstod att Engelbrekt i själva verket var långt ifrån så pampig och kraftfull som han framstår i Eldhs tolkning. Han var tvärtom en liten och giktbruten man.

Vi varvade kulturinslag med matintag, precis som vi brukar. Till lunch blev det grekiskt på en uteservering. Tyvärr kunde jag inte göra maten rättvisa, men fick med mig en "doggy bag" hem. Men jag tror inte att den maten är rätt för mig just nu, så jag ska nog avstå att äta resterna.

A pro på kvinnligt och manligt språk: S sa att hon skulle gå och tvätta händerna före maten och reste sig halvt upp från stolen. Maken vände sig till mig:- Har inte du en Savett i väskan? Jag som känner min kompis bättre och som dessutom är av det kvinnliga könet förstod att det var inte bara för att tvätta händerna som S skulle gå till damtoan. Lite kul!

Ha en skön helg!

PS: Det går att klicka på collaget, 2 gånger t o m.

3 kommentarer:

Charles sa...

Ja vi grabbar brukar vara mer tydliga utan att därför gå in på några detaljer. Nu blev det ju lite som i England där alla damer plötsligt behöver pudra näsan..
Ja ja erkänner att jag inte hänger med i allt.

Anonym sa...

Intressant läsning. Ha en fin dag nu !

Oljekritan sa...

Jamen hej...trevlig läsning fann jag här..och nästan en granne..Ha det så bra!!//Karna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...