2012-08-12

Sensommarkväll

Mitt i stöket med köket ringde T-S och undrade om vi inte vill komma över till kvällen. Så roligt och välkommet.

Det blev en fin sensommarkväll, då vi kunde sitta ute länge. Färgerna glödde i kvällssolen. Det dignande äppelträdet släppte en frukt då och då i mjuka dunsar. När det så småningom började skymma gick vi in i uterummet och tände lyktor och stearinljus. Vi fortsatte vårt samtal om stort och om smått. Klockan blev midnatt innan jag blåste till uppbrott. Maken skulle tidigt upp i morse för att åka på hembygdsdag i Dammtorp.

Köket tar form. Nu börjar alla luckor och dörrar komma på plats. Kyl och frys är installerad. Just nu håller Maken på att skruva i alla beslag och knoppar. Att hela nedervåningen ser ut som en krigsskådeplats gör mindre, nu när det är nära till målgång. Det ska bli skönt att slippa kryssa och kliva över kartonger och slippa leta efter saker. Att fixa frukost innebär just nu att trava runt i fyra olika rum för att hämta grejor innan man kan slå sig ner i soffan med tidningen.

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka ner till kyrkan, där Åsa och jag ska hålla augusti månads Andrum. Denna gång handlar det om att Fånga Dagen.

Ha det gott!

1 kommentar:

Musikanta sa...

Härligt med spontanträff med trevliga grannar. Förstår att tiden gick fort!

Har just kommit hem från en kvällsgudstjänst som avslutades runt ett kaffebord längst ner i kyrkan. Vi var inte fler än att vi fick plats alla runt detta, en liten stunds gemenskap i all enkelhet.
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...