2013-07-08

Massor med barr och löv

Foto: Peter Swenson
Det är måndag morgon, men nuförtiden måste jag tänka efter ordentligt vilken veckodag det är. Fönstret är lite öppet och genom det hör jag den galna lövsångaren i dungen bakom huset. Jag tror i alla fall att det är en dylik, Sveriges näst vanligaste fågel läste jag. Uppdatering: Rättelse, det är en trädgårdssångare. Kolla och lyssna här.


Helgen har varit fin. På lördagen kom sönerna och hälsade på. Vi grillade och spelade sedan det patiencekortspel som min skottska svärmor lärt oss, Spite & Malice. Det blev bra utdelning för mig, tre segrar i rad. Sönerna tycker att det är pest att sitta på fel sida om mig. Jag har för mycket "malice" i mig.

Sedan drog vi till skogs. Vi stötte på hästar på skogsvägarna för det visade sig att det var en distansridtävling på gång. Vi plockade små knubbiga gula kantareller och stoppade nävar av smultron i mun. Det verkar vara ett bra år både för smultron och för kantareller.
Igår, söndag, åt vi lunch på ortens kinakrog, som ägs av våra trevliga grannar, och sedan åkte vi ner till Kinaparken i Bastedalen som firar 50 års jubileum. Det är mycket som hänt i parken sedan jag var där för tjugo år sedan.

Vi fick en fin guidning av trädgårdsmästaren och såg vackra träd, vattenspeglar, blommor, skulpturer, lackröda broar och paviljonger. Salamandrar rörde sig på botten på dammen. Varje söndag i juli månad är parken fylld av aktiviteter. Vårt besök avslutades med att Marianna Agetorp läste några av sina vidunderligt vackra dikter.

Jag har ögon känsliga för grönt.

Önskar dig en riktigt bra sommarmåndag!

PS: Klicka gärna på bilderna så blir de större och klarare.

5 kommentarer:

Charles sa...

Javisst..
Men myggen var vad Ni talade om när Ni kom hem.....Glmöt det?

Maggan sa...

Charles: Nej då. Det är nog ett bra år för mygg också!

Anonym sa...

Har tillbringat helgen i vårt paradis på jorden tillsammans med yngste sonen med familj. Lille prinsen badade som aldrig förr och tjöt av gläde, han satt även som Putte i blåbärsskogen och avnjöt de blå bären som finns i massor runt vår stuga. Senare på kvällen såg vi en klotrund otroligt röd sol som skönk ner bakom tall och granskogen, så otroligt vackert. Dock var det lite för blåsigt för att ta ut vår flytbrygga på en tur. Vilken otroligt fin miljö vi har alldeles inpå knutarna.
Maken tog en truddelut på dragspelet och sonen hänge på med gitarren. Vilken lycka.

Kram// I

Musikanta sa...

Härliga bilder i synnerhet den med näckrosorna! Så vackra blommor. Nyponrosorna hör också till mina favoritblommor - när jag var liten visste jag att när de blommade var det dags för mig att fylla år. Var ligger Bastedalen? Verkar vara värt en utflykt!
Kram från Ingrid

Maggan sa...

I:Vilken lycka! En riktig guldhelg för er. Idag ska vi bada med Lilla Hjärtat för första gången i sommar.

Musikanta: Bastedalen ligger söder om Askersund och Stora Hammarsbron, vägen mot Motala. Det finns ordentliga skyltar. Passa gärna på en söndag i jul då det är aktiviteter där.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...