2013-10-25

Uj, uj, uj - schwisch så var veckan över!

Uj, uj, uj som vi säger i Närke! Vad en vecka går fort.

Under veckan har jag bland annat varit på kurs i min barndomsstad Västerås, från onsdag lunch till torsdag lunch. Det var egentligen en användarträff i det program jag ska använda i hembygdsföreningen för att registrera våra föremål och fotografier i museet. Förutom information om programmet fick vi en trevlig visning av Västmanlands Läns Museum, inrymda sedan tre år tillbaka i pampiga industrilokaler som tillhört ASEA. Det var mycket atmosfär i de salarna.

Jag hann inte med så mycket annat, men kunde i alla fall träffa vår kära Elsie över en lång lunch. Så skönt att sitta och språka vid köksbordet medan höstsolen letade sig in genom fönstren. Hon hade bakat en härlig äppelkaka till kaffet.

Sedan var det raka spåret hem i en mycket intensiv trafik. Det var fullt i båda filerna mellan Örebro och Brändåsen. Det gäller att vara fullt koncentrerad och ha uppsikt åt alla håll.

På kvällen firades FN i Casselgården. Vi fick nya insikter om hur det är för många av våra flyktingfamiljer i Laxå, speciellt fick vi höra om en ung syriansk familj och om en stor familj från Kosovo. Världen har kommit så nära.

Nu väntar en intensiv helg med släktbesök och gospelsjungande.

Ha det så gott!

1 kommentar:

Anonym sa...

God Söndag ! Blåsigt och regnigt här. Lilly har brutit armen så hon är sjukskriven i en månad. Ha det bra !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...