2014-09-07

Telefonterrorist?

Vi hade väl sovit i knappt två timmar då vi väcktes av en signal. Det tog en stund innan vi kom till medvetande och insåg att det var telefonen som ringde. När Maken lyfte på luren var det redan försent. Ingen fanns kvar på andra sidan linjen. Trots en obehaglig oroskänsla i magen, somnade jag om. Likaså gjorde Maken.

Två timmar senare ringde det igen. Yrvaken lyfte Maken på luren, men det var försent igen. Nu var vi så oroliga att vi var tvungna ta reda på vem som försökte nå oss mitt i natten. Var det någon av sönerna som var sjuk? Barnbarnet, systrarna? Tankarna fladdrade oroligt fram och tillbaka.

Telefonsvararen visade ett mobilnummer som via internet spårades till en för oss helt okänd ung man som bor på Söder i Stockholm. Det kändes som en lättnad, samtidigt som man både blir förbryllad och förbannad. Varför ringer en okänd man upp oss mitt i natten, inte bara en gång utan två gånger?

Det tog en flera timmar att komma till ro och somna om. Idag är vi trötta.

6 kommentarer:

Pettas sa...

Man får hoppas på att han ringde fel. Det är alltid otäckt att bli väckt på det där sättet mitt i natten.
Hoppas att ni slipper uppleva det igen
ha en fin söndag!:)

epsilon sa...

Visst hinner man måla upp många katastrofer för sig och blodtrycket når toppnivåer. Ringde ni upp honom? För bra många år sen råkade jag ut för samma sak, nån som ringde flera gånger. Maken kappseglade så jag var ensam hemma men dagen efter ringde jag upp och förklarade hur uppskrämd jag blivit. Ung, ångerfull man som berusad skulle skoja med sin svärmor, vars telnr var ganska likt vårt. Han tänkte sig förhoppningsvis för nästa gång han tänkte ringa till nån mitt i natten.

Första året i Hjo sa...

Otrevligt när man får telefon mitt i natten. Man undrar ju vad som händer.

Bloggblad sa...

Finns väl inget som får igång hjärtat lika snabbt? Jag har råkat ut för det några gånger. Men bara en gång var det akut och på riktigt. Lite läskigt, men inget dödsfarligt.

Maggan sa...

Pettas-Karin: Vi hade en fin söndag med sol tillsammans med våra nära och kära. Hoppas att solen sken på Åland också!

epsilon: Bra gjort att ringa upp. Det gjorde inte vi, men jag tror att det måste ha varit ett misstag. Mannen ser så trevlig ut på bilden på nätet.

FåiH: Ja, det är lite olycksbådande när det ringer på natten.

Bloggblad: Det har hänt för oss med tidigare, men då var det en anhörig som var sjuk. Väcker obehagliga minnen.

Musikanta sa...

Jag är inne på samma linje som Epsilon. När folk blir fulla har de många gånger ett enormt kontaktbehov och ringer upp vänner och bekanta utan hänsyn till tidpunkten. Här slant väl mannen med fingrarna på mobilen när han skulle ringa upp...
Men visst blir man uppskrämd.
Kram från Ingrid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...