2014-12-28

Pappa på TV!! 
 
Pappa Olle vid röda pilarna! Skärmdumpar från SVT Play

Maken och jag sitter just och tittar på SVT Play. Det är dokumentären Astrid, det första avsnittet. Det är mycket intressant och välgjort. Många journalfilmer visar svenska miljöer under första hälften av 1900-talet.

När det berättas om hur Astrid jobbade med brevcensur visas ett kort klipp på värnpliktiga som marscherar. Och där kommer min pappa!! Jag kan inte tro mina ögon. Men visst där är han ju: Olof Lindskog i egen hög person. Åh, om jag nu hade kunnat ringa och fråga honom om när, var och hur.

8 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Såg också programmet om Astrid. Mycket bra. Och i kväll kommer avsnitt 2. Men vilket sammanträffande att din pappa dök upp i rutan!
Trevlig kväll!

Maggan sa...

Ja visst var det märklig! Vi ska också se del två ikväll. Ha en skön kväll ni med där i Hjo.

Angelica sa...

Så spännande vårt förflutnat! Vet SU varför han var med där? Kram Angelica

Musikanta sa...

Precis så som du känner jag ibland. Hur mycket hade jag inte velat fråga mina föräldrar om som jag inte gjorde medan de levde...
Kram från Ingrid

Maggan sa...

Angelica: Han ryckte in vid mobiliseringen och låg och vaktade svenska gränsen mot Norge uppåt landet. Ska leta i hans gamla album efter mer.

Maggan sa...

Ingrid: Det är frustrerande att inte kunna lyfta telefonen och ringa och fråga. Hoppas att du har kryat på dig nu. Kram

Bloggblad sa...

Vilken lycka! Jag har tänkt på det många gånger när jag ser gamla filmer, speciellt från Sthlm och Gbg där mina föräldrar bodde i olika omgångar på 30- och 40-talen och även på 50-talet när jag föddes. Tänk om jag skulle få se dem gå förbi...
Så jag förstår din känsla!

Jag älskar gamla svartvita journalfilmer och reportage om "förr". Programmen om Astrid ser jag förstås med glädje.

Maggan sa...

Bloggblad: Ja, jag tycker också att det är jätteroligt och intressant med dessa journalfilmer och Astrid-dokumentären är en pärla. Snart är det dags för del 3!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...