2015-11-15

Den gamla dansbanan


Igår eftermiddag och kväll fick sig äldre Finnerödja-bor en redig nostalgikick. Henry Lindblad hade satt ihop ett program om den legendariska Adolf Vestlunds orkester som spelade i folkparker och i festlokaler från Örebro i norr till Mariestad i söder. Tivedspôjkera var uppklädda till tänderna, Maken var mycket stilig i svart kostym och fluga, och vokalissan Anna-Greta Dahl var söt som en pralin i röd klänning och lockig peruk.

Maken, som för övrigt har födelsedag idag, bjöd på en mäktig version av Nidälven. Jag spelade in solot och ska lägga in det här, om det går.

Ett gäng dansare i tidstypiska kläder svängde om under kulörta lyktor. En och annan skärmytsling uppstod, när det blev för trångt på banan. Själv blev jag uppbjuden på slutet, då de medverkande gav sig ut i publiken och drog upp oss på golvet till " I love you because".

Annars hjälpte jag till i kaffeserveringen i pauserna. Dagny kom hit och spill, liksom.

Nerikes Allehanda var på plats också. Här är reportaget.

Nej, hög tid att sätta på kaffet och väcka födelsedagsbarnet!

Ha det!

Uppdatering:

Den 15 november för två år sedan befann vi oss i San Sebastian med våra goda vänner. Då uppvaktades Maken med champagne på sängen och pryddes med en baskisk basker på huvudet. Sedan åt vi en utsökt måltid (det gör man ju gärna i den staden) på en restaurang som heter Lanziego och drack ett vitt vin som hälldes upp från 30 cm höjd från glaset. Den varma hummersalladen var delikat. Ett gott minne...

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...