2016-04-24

Omväxlande


- Hur har helgen varit, frågar du.

- Tackar som frågar, säger jag. Synnerligen omväxlande!

Gårdagen var vikt åt Grannsamverkan. Den lilla galliska byn hade vårstädning utomhus. Lunden skulle räfsas, gårdsplanen sopas och garaget behövde nya fräscha plankor på södra gaveln. Vi var inte så många som kunde jobba i år. Flera är för gamla och sjuka för att orka, men andra är nyblivna föräldrar och tog med sig sina små ut för en presentation. - 10 kr titten! sa pappa Filip när jag ville glutta på glutten.

Vi skulle snart bli än färre som jobbade. Det bar sig nämligen inte bättre än att Maken skar sig djupt i tumvecket när han bände loss ruttna bräder från garageväggen. Jag fick skjutsa upp honom till närmsta lasarett för att han skulle få såret sytt. - Han gör vad som helst för att slippa jobba, muttrade grannarna.

Väl hemkomna efter lasarettsbesöket började det snöa. Stora, vita sjok föll sakta ner från den grå himlen.

Maken var bekymrad, Skulle han kunna spela på giget hans gubbgäng hade dagen därpå?

Jo, men det gick bra att hålla i plektrumet och gubbarna spelade så det rök! Efteråt smet vi iväg till La Stada och träffade barnbarn. Härligt att få hålla Lilla Lila i mina armar. Bara en och en halv vecka gammal.

Lilla Hjärtat hade fått nya kläder och mannekängade lite. Hon är stora damen nu och växer så det knakar.


Dramatisk kvällshimmel över Närkeslätten, Där fanns cumulus, cirrus, regnbågar, skurar, sol, guldkanter, kort sagt en meteorologs våta dröm. Och jag fotade genom bilrutan.

Men snälla, ingen mer snö! Det räcker nu!

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så underbart att både ha ett större litet hjärta och ett mindre!

Det bästa med att bara ha sin egen trädgård är att slippa kratta och städa ihop med andra... När vi bodde i radhus var det ett elämde med alla som MÅSTE resa vort just städhelgen. Till slut delade vi upp allt i småbitar som man fick göra när man kunde. Annars var det samma personer som fick sköta allt.

Maggan sa...

Bloggblad: Bara ett litet livstecken: Bodarnekören jobbar med dina sånger och de älskar dem, jag med!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...