2016-07-23

Är´e fest, eller???


Gårdagskvällen var magisk. Man trodde sig befinna sig på en italiensk trattoria, när man i själva verket satt på en uteservering i Bergslagen. Luften var ljummen, dagens hetta hade svalnat något. Det luktade gott från kolgrillarna och från högtalarna strömmade musik.

Mina systrar och jag och våra ätteläggar med respektive hade samlats kring Os, systersonen som fyllde 20 år. Det kändes kärt och roligt. Många anekdoter med plats för skratt drogs upp.
- Kommer ni ihåg när .....? - Jag glömmer aldrig när ......

Yngst i församlingen var Lilla Lila, som nu är pigg och alert och väldigt sällskaplig. Hon tittar på alla med sina stora klara blå ögon och fyrar av ett leende som får vem som helst att smälta. Snart är hon inte yngst längre. En rund mammamage skvallrade om att hon snart får sällskap, en liten syssling är på väg.


År 1996 var också en OS-sommar. Då föddes denne lille krabat (foto nedan), vi kan kalla honom för Os. Hans bägge tillresta mostrar hovrade runt honom som goda féer. Han har blivit en stilig ung man, en trevlig kille som man gärna vill umgås med.

September 1996 Os i pyjamas som jag sytt.
Maken och jag är tillbaka i hemmets lugna vrå igen. Fast det är tidigt på förmiddagen är Maken redan ute och hamrar. Han byter bräder på förrådsboden och målar om den. Målningen av huset får vi hjälp med. Just nu är det insvept i lakan, så det är som att bo i en kokong (getingbo?).

Nej, nu får det vara slutsurrat!

Morsning och good bye!

6 kommentarer:

Lena Lindgren sa...

Ja, det var verkligen en härlig kväll när vi firade O,som vi kommer att lägga till våran familjeminnesbank!
Lilla Lila var en liten solstråle! Kram / Lillasyster L

Maggan sa...

Tack, Lillasyster L, för att du ordnade och höll ihop! Det blev verkligen lyckat. Och Lilla Lila är väldigt förtjust i just dig. Ni har någon kemi, där!

Kram!

Musikanta sa...

Underbart att träffa barn och barnbarn. Förstår att ni hade det trevligt i den härliga julikvällen. Jag ska strax iväg och spela på en friluftsgudstjänst på Vikbolandet - fantastiskt att vädret håller i sig. Det är inte så kul när det regnar. I morgon kan det komma i så fall.
Kram från Ingrid

Maggan sa...

Ja, vilken värme det har varit nu i några dagar. Egentligen skulle man väl försöka sig på ett dopp innan det blir svalare igen! Hoppas att det gick riktigt bra på friluftsgudstjänsten. Jag var kyrkvärd inomhus på förmiddagen!
Kram från Margareta

Angelica sa...

Så härligt livet är med våra nya små nytillskott som talar direkt till hjärtat! Man letar efter likheter bakåt i generationer samtidigt som man önskar dem de allra bästa för framtiden! Det är fantastiskt att få vara mor-farförälder med den avslappnade känsla vi har nu om man jämför med när vi blev föräldrar! Hjärtat bra sväller av kärlek och stolthet! Så enkelt att dela de vackra sommardagar vi fått och njuta av livet när det är så lättat leva! Kram A

Maggan sa...

Angelica, ja de ger mycken glädje, de små liven! Njuter när jag får vara tillsammans med dem. Ser att du gör detsamma! Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...