2016-12-10

Anna, den benådade


"En annan" heter också Anna, nämligen Anna Margareta Cecilia. Anna efter mormor och Cecilia efter farmor. Och igår var det Anna-dagen, den dag man ska lägga lutfisken i blöt.

Men istället för att luta fisken bjöd Maken på namnsdagslunch i A-sund i nybyggda Sjöängsskolan alldeles vid strandpromenaden. Smart nog har man kombinerat skolbespisningen med en restaurang för allmänheten. Dessutom har det blivit ett ljust och luftigt bibliotek, mycket lyckat.

Vi passade på att julklappshandla i affärerna kring det fina lilla torget, innan vi vände kosan hemåt igen. Solen var redan på väg ner bakom skogsranden. En tunn isskorpa hade bildats inne i sjövikarna.

På kvällen blev det tårtkalas och firande av en söt och älsklig tjugoåring. Hon fick många hjärtan av olika slag, av mig ett att hänga om halsen.

Idag har jag stått på en liten julmarknad och sålt "hemstöpta" ljus och Fair Trade-varor. Mina bordsgrannar var tomtegummorna ovan. Hon till höger är Rosa, alias Britt-Marie, som är upphovskvinnan till Tanterna på Villagatan.

Snart ska vi åka till La Stada och vakta bäbis! Det ska bli kul!

2 kommentarer:

Fjärde året i Hjo sa...

A-sund är väl Askersund förstår jag. Fin liten stad vid Vätterns norra topp. Så klart att man har en vacker strandpromenad där ock.

Maggan sa...

Hjo, du gissar rätt! Det är en liten idyll, det också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...