2017-02-24

En gammal och kär tradition


Det har blivit en kär tradition för syrran och mig att mötas i La Stada när hon har sportlov. Vi tar tåget från varsitt håll och så möts vi på perrongen. Ja, en gång strålade vi samman i fina Nora också, där hennes äldste son och hans sambo driver en verksamhet.

Denna gång började vi med att "prata av oss" över en semla och en kopp kaffe på ett café nära Järntorget. Det fanns skyltar över allt med uppmaningar: Inga hundar i möblerna, tack! och på toaletten stränga förmaningar att inte lorta ner handdukarna. Fick mig att tänka på skylten ovan som jag hittade på en toalett i Cotswold i England förra året.

Syrran bor vackert på landet och kunde berätta att hon denna morgon hade bevittnat hurusom två rävhannar slogs på liv och död om en rävhona, bara ett tiotal meter från där hon stod på stallbacken. Det måste vara en ovanlig syn. I La Stada kunde man möjligtvis se änder slåss om en brunspräcklig hona.

Det blev lite shopping också, helt oplanerat. Det viktigaste är ju att träffas, men det är ju inte dumt att göra några fynd också. Jag fyndade två böcker på bokrean: Andra boken om de italienska väninnorna och en dokumentär om Maria Lang. På tygaffären köpte jag gardinkappa och kuddfodral till vardagsrummet och så införskaffade jag en present till någon som fyller år snart.

Idag liksom igår skiner solen över oss närkingar. Och det är fredag och vår fyrtiofyraåriga förlovningsdag. Det ni!

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Länge sen jag var i Örebro! Finns nog inte några av mina favoritbutiker från 70-talet kvar.

Den sortens affärsresor är himla kul!

Jag klarade aldrig boken om den fantastiska väninnan... försökte verkligen, men det var för mycket myller av människor för att jag skulle få något grepp om handlingen och personerna.

Lena Lindgren sa...

Tack för igår kära syster! Det verkligen så mysigt! Och grattis till förlovningsdagen! Kram / Lillasyster L

Sanna Rosell sa...

Vilken mysig dag ni verkar ha haft! Jag gissar att ni var på Reiduns Café i Örebro? Känner nämligen igen alla de där skyltarna... Att ta sig tid med de man tycker om, och göra något extra fint, är verkligen en av alla guldkanter i livet. Och solen förstås! Att fånga solstrålarna denna fina fredag. Önskar dig en härlig dag och grattis på förlovningsdagen!

Maggan sa...

Bloggblad: Örebro är en jättemysig stad också. Du får göra ett återbesök snart. Minns du hattaffären mitt emot slottet på Engelbrektsgatan? Den är kvar.

Maggan sa...

Lillasyster L: Tack själv! Så kul att träffa dig. På förlovningsdagen igår blev jag bjuden på lunch på Dahlins och fick ett par söta örhängen från Kupan. Kram

Maggan sa...

Sanna: Du gissade rätt! Och jo, sådana här guldstunder är det viktigt att unna sig. Tid med dem man tycker om!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...