2017-04-14

Kalaspingla och snöflingor

Lilla Lila får hjälp att blåsa ut första ljuset på bilden nederst till höger.

Igår fyllde Lilla Lila ett år. Tänk ett helt år har gått från den dagen då vi väntade hela förmiddagen på att få höra något från BB. Och så kom det glada beskedet att Lilla Lila kommit till världen och att allt hade gått bra.

Igår tog hon emot hyllningarna hemma i villan hos mormor och morfar, Det var många spännande saker i paketen. En spis med egna grytor och vispar blev genast mycket populär och mattan man kunde trampa på för att få ljud i klaveret var spännande, inte bara för födelsedagsbarnet. Farfar provade också, förstås.

På Skärtorsdagsförmiddagen var jag med en stund och bjöd på kaffe och sockerkaka på torget, en tradition som Ramundeboda Församling håller vid liv. Då blåste det iskallt, men timmarna hos Lilla Lila var ljumma och vårliga. Några av oss tog en promenad till en handelsträdgård där jag införskaffade violer dagen till ära. Men idag, Långfredagen, snöar det kraftigt. Det var ju idag marken skulle vara vit av sippor och inte av snö!!


På kvällen åkte Maken och jag till Åboholm mitt i storskogen. Vi kunde pricka av: Två rådjur, en älg och en hare efter vägen. Väl framme fick vi se än mer djur, fåglar och folk. I den stora klubbstugan var det nämligen premiär av en fantastisk film om Tiveden. I en sekvens fanns till och med Lilla Hjärtat, Tivedspôjkera och jag själv med.

Sommarminnen från det gamla Missionshuset i Tiveden 2014. Lilla Hjärtat fick sångstöd av snäll dam ur publiken.

Så här ljuvligt sommarväder hade vi då, när filmsnutten togs 2014. Men idag när jag snurrar runt på min skrivbordsstol så möter mig denna syn:


4 kommentarer:

Musikanta sa...

Jättefin födelsedagstårta till de söta lilla barnbarnet! Som det såg ut utanför ditt fönster gjorde det här också för några dagar sedan. Det är fortfarande kallt men solen smälter den mesta snön på dagen som väl är. Kent har varit kyrkvärd idag i Sankt Anna stora kyrka, så vi har firat påskdagsmässa där. Annars har vi inte hittat på något särskilt.
Kram från Ingrid som önskar dig och Charles en skön fortsättning på påsken.

Maggan sa...

Ingrid! Tack för din hälsning. Jag skulle både ha varit kyrkvärd och sjungit i kör igår, men tvingades ställa in för min jobbiga förkylnings skull. Idag kan jag inte heller vara med i Laxå-kören. Jättetråkigt! Så vi tillbringar dagarna inomhus och gör inte mycket. Det blev ingen vidare påsk, detta.
Kära hälsningar till er båda!

Bloggblad sa...

Här har vi just tagit oss ur vårens andra förkylning. Min har varit borta npgra dagar, men maken tog över. Mycket vila har det blivit. Ganska skönt det med. Jag fick mig en rejäl promenad idag i solen. Kunde inte gå min långa runda, för det gick inte att komma över E22.

Maggan sa...

Hej Marianne! Så skönt att din förkylning gått över! Jag ringde till Vårdcentralen idag och ska få hostmedicin utskriven, i alla fall. "Om du inte blir bättre får du höra av dig igen", sa sköterskan. Förmodligen en vanlig fras för henne.
Hälsningar från Laxå

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...