2021-09-17

Uppstart, omstart - hjulen rullar igen

 Den här veckan har hjulen börjat rulla igen. I måndags var det dags för line dance efter ett långt uppehåll. Stegen satt rätt bra, trots allt, men jisses vad svettigt det blev. I tisdags efter jobbet på Kupan var det körens tur att klara struparna igen. Vår körledare hade valt ut några gamla godingar att öva på: John Rutters Se på din värld och Py Bäckmans Min plats på jorden, till exempel.

I onsdag drog Föreläsningsföreningen igång igen och vi hade ingen mindre än Lennart Palm från Lerum som affischnamn. För ovanlighetens skull höll vi till i kyrkan, så att Lennart kunde varva sina bilder med riktigt åskådningsmaterial, d v s de vackra vapensköldarna som hänger på kyrkväggarna. Han berättade bland annat om vad gravkapellet vid Bodarnesjön innehåller, vilka som ligger i kistorna där. Han hade varit där och kikat och funnit allt i bästa ordning. Lennart var nöjd. Vi i föreningen var också nöjda, med föreläsningen och med att det kom så många som ville lyssna.

I torsdags rullade hjulen igen, men mer bokstavligt. GG och jag tog bilen några mil söderut till vår goda vän som bor i den söta lilla undantagsstugan vid hennes barndomshem. Regnet strilade utanför fönstret, men inomhus hade vi det så skönt och gemytligt. Vi hade mycket att ta igen, mycket att prata om. 


Hösten är kommen. Hör stormarna gny.
Svanen tar avsked och svalorna fly.
Carl Fredric Dahlgren



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...