2023-09-01

Små lätta moln

Sommarens sista dag med blå himmel och fluffiga vita moln. Då måste vi ut och njuta av luften och solen. Vi köpte med oss lunchen och bänkade oss vid favoritbordet med utsikt över sjön Unden. 

Långt där ute såg vi sex kanoter som kajkade runt mellan öarna. Gissar att det var ett gäng turister från Tivedens Camping. Några fiskare la i sina båtar vid bryggan intill oss.

Citronfjärilarna flög ivrigt över vassen och över det torra gräset. En blev uppsnappad av en trollslända och fick en sista flygfärd upp i en björk.

På avstånd hördes en tranas ensliga rop och ett annat fågelläte, som min app påstod vara en gök!!

Det här gamla flyttblocket kallas för Bergtutterastenen. Här gick landsvägen förbi, den mellan Tived och Askersund. För att inte råka illa ut på vägen kastade de vägfarande in små stenar i fördjupningen. En som också sökte skydd här var stortjuven Bildsköne Bengtsson och hans kumpan Tatuerade Johansson. Här låg de och tryckte medan ordningsmakten letade efter dem.

En så vacker blomma stod intill den gamla landsvägen. Kan det vara en Skogsklocka, Campanula Servicaria, som Stefan gissar?

Innan vi lämnade skogen fick jag med mig lite svamp, lagom till kvällens varma mackor.

Önskar er en skön september, det sägs att det ska komma in ett högtryck över landet! Det låter bra.





 

1 kommentar:

nira shalom sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...