2011-04-17

Vårutflykt

Det har varit lite si och så med vårspaningen i år. Inga svanar i Tysslingen och inga tranor vid Hornborgasjön kan jag pricka av. Däremot gjorde vi blåsippspromenaden i Trystorp i eftermiddag. Varje år i nästan trettio års tid har vi åkt till den vackra eklunden i Närke och beundrat vårblommor, knotiga ekar och nyfikna bofinkar. Vi blev inte besvikna i år heller. Blåsipporna bredde ut sig, vitsipporna var på stark frammarsch. Här och där flikade lungört och vårört in. Citronfjärilar fladdrade och koltrasten lät sin sång ljuda, rent och klart som källvatten.
Intill husknuten smyger sig små minipåskliljor, som jag alldeles glömt bort att jag petat i jorden i höstas. Det är en härlig tid nu, den allra bästa på hela året, tycker jag. Vi har allt framför oss. Det gäller bara att vara vaken och hålla alla sinnen på helspänn. Jag vill inte missa något.
Apelsinernas tid är förbi. De börjar bli lite torra och träiga.


Imorgon är det dags för ett nytt tandläkarbesök. Jag hoppas att det går bättre än förra gången.


Glad vår, på er!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vi tog två bilturer och tog lite kort. Det blev en del kort trots allt. Jag såg en ekorre i fredags när jag var ute på min promenad. Tyvärr så hann jag ej fånga den på bild. Ha en fin dag nu !

PO66 sa...

Blåsippor är så underbara, minns fortfarande när vi tillsammans gick och letade efter dem i Trystorp en kall första maj och den blåa färgen lyste mellan träden med löfte om varmare dagar.
Kram

Lisan sa...

Visst är det en härlig tid just nu. Det gäller att ta till vara på den. 3 maj ska jag åka på utflykt till Trystorp med PRO. Trots att det är så nära har jag faktiskt aldrig varit där.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...