2011-04-10

Vilken helg!

Här sitter jag och pustar ut efter en intensiv helg. Påskbasaren med loppis och kaffeservering på lördag förmiddag var lyckad. V och jag packade bilen full och åkte till Casselgården. När besökarna drog in vid tiotiden stod vi beredda vid våra loppisbord. Många stannade till, ibland för att titta, ibland för att handla men mest för att byta några ord. V:s barnbarn med kompis bytte av oss när vi blev kaffesugna.
Efter väl förättat värv var det dags för mig att hoppa in i min lilla gröna bil och åka 15 mil till min hemstad. Där var det "dammiddag" för att fira min kära barndomskamrat K som precis fyllt jämnt. När vi satte igång att prata och skratta alla 16 på en gång så var ljudnivån hög. - Det här ljudet hade jag inte tolererat i klassrummet, sa min bästis S som är "fröken". Många roliga minnen lyftes fram igen, som när vi bakade pepparkakor i Grenoble med melass istället för sirap, eller när vi hade vår hemliga klubb Örnöga med specialuppdrag. Där gjorde en klubbmedlem sin debut som skådespelerska och hon jobbar sedan många år på Folkteatern.
Övernattade gjorde jag hos Lillasyster L som fyller år idag. Svåger K-O och jag sjöng för henne på morgonen och sedan blev hon uppvaktad hela dagen. Pappas fina E kom på te. Vi fick en lugn stund innan huset fylldes av barn, barnbarn och hundar. Minstingen charmade med sitt försiktiga lilla leende. Storasyster dukade och vek servetter och lillasyster visade stolt sitt armbandsur.


Trädgården var full av vintergäck, scilla och bergfinkar och efter motorvägen såg jag tussilago och vitsippor i soliga slänten. Nu är det verkligen vår!


Du vet väl att du kan klicka både en och två gånger på collagen för att se bilderna större?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Det verkar som du har haft fullt opp i helgen. Ha en fin dag nu !

epsilon sa...

Vilken trevlig och intensiv helg. Vila dig lite nu, det är du värd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...