2013-12-13

Lussande och pusselpyssel


Glad Lucia till dig som tittar in här!

Igår kväll kröntes Laxås Lucia i vår kyrka, som är en riktig änglakyrka. Nu fylldes den till brädden av skönsjungande änglar. Jag tror att alla som satt i bänkarna njöt av stämningen.

B och jag var kyrkvärdar och skulle läsa varsin bibeltext. Jag överlät första texten, den vackra alternativa skapelseberättelsen ur Johannesevangeliet: I begynnelsen var Ordet ... till min kollega. Jag var rädd att min röst inte skulle bära. Att kraxa fram just de meningarna skulle inte bli bra. Min röst höll när det blev min tur: Det folk som vandrar i mörkret ska se ett stort ljus.

Jag tror att jag börjar krya på mig nu. Jag var hos en jätteung AT-läkare på Vårdcentralen, (börjar de redan på gymnasiet?), och han konstaterade att det var virus och ingen inflammation. Så det blev en flaska fin hostmedicin istället för penicillin. Och han trodde inte att jag var smittsam om jag hoppade över kramarna. Det är ju släktkalas till helgen och då vill jag försäkra mig om att jag inte utgör någon risk.


Förutom förkylning så har jag drabbats av pusselfeber. Har hittat några siter på nätet och lägger ett pussel då och då, när tid gives. Detta lade jag igår.

Hälsningar från Maggan

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har varit oppe vid vår minilivs och köpt några lussekatter till kvällsfikat. Det blir tända ljus och fika till TVn i kväll. Ha en fin Luciahelg !

Maggan sa...

Janne: Ni får ha det så mysigt! Vi ska också ha det skönt i TV-soffan.

Steel City Anna sa...

Oj, det pusslet såg svårt ut med nästan samma färg på alla bitar! Jag har två julpussel från förra julen jag inte orkat lägga än.

Maggan sa...

Anna: Förra julens "riktiga" pussel var vi tvungna att ge upp. Får se om det kommer fram igen. Nu har det blivit pussel på datorn ett tag, ett om dagen, i olika svårighetsgrad. Roooligt.

Anonym sa...

Jag tycker också om att lägga pussel på datorn, bl.a det här:

http://www.addictinggames.com/puzzle-games/dailyjigsaw.jsp

Vanja

Maggan sa...

Vanja: Tack för tipset. Det måste jag prova.

Maggan sa...

Vanja: Jag kör http://thejigsawpuzzles.com/, httpp://www.jigsawplanet.co och http://games.nationalgeographic.com/games/photo-puzzle-jigsaw/m/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...