2014-02-07

Maj Gadd

Lilla Hjärtat och Katten tittar på småfåglarna.

Gissa vem som hälsar på! Just det, det är Lilla Hjärtat som äntligen har kommit.

Igår när hon klev in över tröskeln utropade hon i triumf: - Farmor, jag har goda nyheter! Och efter en teatralisk paus: Jag har nya pyjamasen med! Så bra, för hon ska sova här i två nätter.

Hon har ett fantastiskt ordförråd, det har hon haft sedan hon var riktigt liten. Idag sa hon bl a att hon blev skräckslagen när katten for in som ett spjut när hon öppnade dörren.

Just nu använder hon orden "maj gadd" i tid och otid.

Jag måste visa en bild på en annan liten tös. Bilden är tagen för 60 år sedan.

Barnkalas hemma på Skogsvägen

Hon som travar fram emot fotografen blev så småningom lärarinna, tärna vid vårt bröllop, gudmor åt Joy, mamma åt en snart färdigutbildad sjuksköterska. Bland annat. Vi pratades vid telefonledes igår. Tänk att vi skulle dela så mycket av varandras liv. Det visste vi inte den gången bilden togs.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Margareta!Visst är det roligt när barnbarnen hälsar på...Glädje och fullt upp.Va fin bild på Issabbel ock Skrållan.Kram , Velika!

Maggan sa...

Hej Velika! Jo, det är jättekul med barnbarnet. Nu på morgonen sa hon när jag skulle göra något lite krångligt: Tag ett djupt andetag, farmor!

Lena Lindgren sa...

Hon är så härlig, Bellan! Tänk så mycket inspiration du får till dina skriverier! Det räcker till många böcker... :)Kram / Lillasyster L

Anonym sa...

Så roligt det är att få ta del av dina barndomsbilder och barnbarnet som troligen har ärvt farmors talang när det gäller att uttrycka sig. Du är jättebra på att berätta.
Kram från Terttu

Anonym sa...

Så roligt det är att få ta del av dina barndomsbilder och barnbarnet som troligen har ärvt farmors talang när det gäller att uttrycka sig. Du är jättebra på att berätta.
Kram från Terttu

Musikanta sa...

Man blir förvånad över vad de små barnen plockar upp. Lissan, två och ett halvt har plötsligt kommit på ordet "heller". Hon sa ordet minst femtio gånger när jag var uppe senast. "Inte jag heller" varierande med mamma, pappa, mormor syskonen och många andra saker.

Hon säger också faktiskt "faktiskt" allt emellanåt när hon vill poängtera något. "Lagom" är något som hon också vet exakt hur mycket det är :-).
Jag måste skynda mig att skriva ner hur hennes tal utvecklas, hennes stackars mamma har inte tid med två barn till under sju år och heltidsjobb.
Kramar från Ingrid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...