2014-05-25

Lasse-Maja, skurken från Bergslagen


Nu, sex månader efter födelsedagen, har vi firat klart att Maken fyllt 70 år. Sista firandet skedde igår kväll då Lillasyster L och hennes man K-O bjöd på besök i Örebro fina, gamla teater. Det var den sista föreställningen av musikalen Lasse-Maja, mustig, härlig och musikalisk. Roligt med alla anspelningar på Örebro och trakterna där omkring. Länsman Kron kom till exempel från Löa och mostern var gruvfogde i Stråssa.

Teatersupén tog vi innan föreställningen. Vi bänkade oss inne på EastWest och åt vackert och dyrt. Det var mycket folk på stan denna lördagskväll, trots intensivt åskregn.

Min bil var gul av frömjöl när vi gav oss iväg mot evenemanget. Jag önskade mig ett stilla vårregn för att skölja rent den under resan in. Istället blev det rena rama högtryckstvätten när åskovädret drog över Närkeslätten. Sikten blev nära nog obefintlig. Vindrutetorkarna viftade frenetiskt. Jag fick sänka farten till 70 kilometer i timmen på 110-vägen för att över huvud taget komma framåt. Men bilen blev ren i alla fall!!

Ha en trevlig Mors Dag idag!

2 kommentarer:

Emma sa...

Vad mysigt! Teater är något man borde gå på oftare.

Ha en fin dag kära du!

Lena Lindgren sa...

Ja, det var en härlig teaterföreställning! Roligt att kunna träffas i Örebro. Äta gott och vara lite kulturell!
Kram/ Lillasyster L

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...