2014-11-01

Fotoutmaningen 1: Glädje


Idag är det den första dagen för Sticklingens fotoutmaning och dagens tema är Glädje. Det passar ju extra bra idag när det är Lilla Hjärtats födelsedag. Hon fyller hela sex år. Här sitter hon och väntar väluppfostrat på att tårtan ska skäras upp.

För sex år sedan, strax för 18.00, stod jag beredd vid orgelläktaren för att sjunga en solovers vid minnesgudstjänsten för de som avlidit under året. Jag var lite nervös. Kyrkan var sprängfylld med människor. Precis när det var en minut kvar durrade det till i mobilen i fickan. Jag sprang ner bakom orgelläktaren och tog samtalet:

- Grattis farmor! Hon föddes för tjugo minuter sedan, sa min son med rörelse i rösten.

Hela jag fylldes av glädje, all nervositet var som bortblåst. Nu kunde jag sjunga av hela mitt hjärta. Vilket mirakel! Födelse och död, några kommer, andra går. Släkten följa släktens gång...

Sedan dess har Lilla Hjärtat varit min stora glädje.

8 kommentarer:

Musikanta sa...

Det är nästan lika stor händelse att få ett barnbarn som det var när ens egna barn föddes. Då var man ju så trött så man kunde inte glädja sig på samma sätt som när man blir en farmor eller en mormor. Bra tidpunkt för Lilla Hjärtat att komma till världen!

Kram från Ingrid som önskar dig och LH en skön fortsättning på helgen.

Ulrika sa...

Så fin bild!

Bloggblad sa...

Det är äkta glädje, det!
I går sjöng jag på två minnesgudstjänster. Nu ska jag strax åka iväg på dagens... I kväll blir det konsert, då ska jag bara lyssna. De ska sjunga några av mina och det vill jag förstås höra....

Maggan sa...

Tack Ingrid! Hoppas att du också haft en fin Allhelgonahelg. Kram

Maggan sa...

Ulrika: Tack för det och tack för den roliga utmaningen!

Maggan sa...

Mycket musik för dig i helgen! Jag hoppas på att få höra din musik, också!

Lena Lindgren sa...

Vilken fin bild på en förväntansfull liten dam!
Kram / L

Maggan sa...

Lena: Det var ett fint kalas för en fin liten tjej! Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...