2014-11-08

Storstadsvimmel i november


Sammanbiten stod jag på perrongen och väntade på tåget. Min tunna kappa skyddade inte speciellt mot den iskalla vinden som var uppblandad med vinterns första snöflingor.

Resten av resan till huvudstaden blev desto trevligare. I Västerås, min barndomsstad, klev vännen S på och på Centralen väntade I. Vi knatade omgående upp till Vetekatten, den obligatoriska startpunkten för ett Stockholmsbesök, tycker vi närkingar i alla fall. Där gonade vi oss i värmen med kaffe och ostfralla. Det var länge sedan vi sågs, vi tre barndomsvänner, så det blev många: - Minns du? - Kommer ni ihåg? Roligt hade vi när vi hjälpte varandra att minnas.

Efter en skön eftermiddag hemma hos I drog vi ut på stan igen. Vi intog varsin Karl-Alfred galette och en cider på den charmiga lilla krogen Fyra Knop på söder. Sedan var det inte många steg till Göta Lejon där publiken trängdes i foajén.

Vi såg musicalen Evita av radarparet Rice/Lloyd-Webber med Charlotte Perrelli som porträttlik Eva Duarte Peron. Med i uppsättningen var Rolf Lydahl, en sång- och dansman med ett förflutet från Västerås. Honom har jag hört och sett på Västanå Teater i Sunne och på Västerås fina gamla teater. Jag fascinerades av scenografin. Vad mycket man kan åstadkomma med en enkel kub och ljussättning. Resten sköter fantasin!


Fredagen bjöd på ett behagligare väder och en lång skön frukoststund. När vi var redo att ge oss ut i storstadsvimlet igen, sökte vi upp Sven-Harrys museum vid Wasa-parken. Där pågår en utställning om Estrid Ericson som grundade Svenskt Tenn 1924.

Sedan tog vi en sen lunch på Proviant på Arbetargatan på Kungsholmen. I lokalen produceras 13 olika ölsorter och killen vid bardisken kände mycket väl igen Nora Bryggeri. Han hade delat monter med dem på den senaste bryggerimässan och hade bara beröm att ge. Så sträck på dig, svåger K-O.

S och jag är ju inte så vana vid storstadsvimmel, så när kvällen och tåget hem kom var vi ganska nöjda och trötta.

Tack, I, för ett härligt besök hos dig. Det blev ännu ett fint minne att lägga till vår gemensamma minnesbank.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...