2015-02-04

Körsbärsträden på Casselgatan


Om några månader blommar de här träden. Då står det som rosa skyar kring grenarna på de japanska körsbärsträden längs Casselgatan. Men man måste passa på om man vill föreviga blomningen. Man hinner bara vända ryggen till så har alla de vackra blommorna snöat ner på trottoaren.

Idag är grenarna fulla med snöblommor och iskristaller, det är också en vacker och kortvarig syn. Jag passade på att fota träden igår när jag just arbetat klart mitt pass.

Det gula huset till höger är min arbetsplats på tisdagseftermiddagarna. Det är Röda Korsets second handförsäljning och mötesplats Kupan. Det är en riktig guldgruva för den som vill fynda kläder, husgeråd, möbler, smycken och samtidigt göra en insats för sämre lottade i världen. Förra året skickade vår butik så mycket som drygt 350.000:- till Röda Korsets hjälpverksamhet.

Man kan fynda böcker också! Jag har precis läst ut Åren i Paris av Paula McLain som kom ut som pocket förra året. Den handlar om Ernest Hemingway och hans första fru Hadley (han var gift fyra gånger). Boken köpte jag för 2:- och kommer att skänka tillbaka den till Kupan.

Igår föll jag för en inbunden bok à 5:-, Jungfru skär, av Helga Bergvall som handlar om hennes uppväxt i början av 1900-talet på Söder i Stockholm. Jag är lite svag för skildringar av Fattigsverige och ser fram emot att läsa den här.


 
På Kupan kan du få dig en god kopp kaffe och en hembakad kanelbulle för 5:-! Många slår sig ner i vår kaffehörna och vilar sina trötta ben och passar på att prata en stund. En stamgäst, en liten dam i rosa, utbrast första öppetdagen efter helgerna: - Tack och lov att jul och nyår är över, så man får komma hit igen!
 
 
Igår hade jag tre punkter i min kalender:
 
Studiecirkel om Ångermanland     09.00 - 11.00
Volontärjobb på Kupan                 12.30 -  15.30
Körövning med Bodarnekören      18.30 - 20.00
 
Idag har jag bara en: Styrelsemöte med Hembygdsföreningen på kvällen. Men dessutom ska jag hinna med protokollskrivande och hemsysslor också, förstås.
 
Bäst att skrida till verket!


1 kommentar:

Musikanta sa...

Det är lite svårt just nu att tänka sig att körsbärsträden blommar om några månader. Men det gör de ju faktiskt. Jag är väldigt glad för att det blir ljusare om dagarna - snön lyser upp också.
Som pensionär har man full aktivitet hela tiden. Jag minns att du var lite orolig för hur det skulle bli :-)...
Kram från Ingrid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...