2015-04-10

Mitt gulsvarta hjärta


Det sista årsmötet för i år är avverkat. Igår hölls årsmötet för ESAB Senior Club med salen fylld med exkollegor, bland dem två hedersmedlemmar från Göteborg.Innan förhandlingarna berättade Göte, f.d. datadriftschef på företaget, hur det var när datakapaciteten på företaget höll hela 34 kB!! Otroligt vilken utveckling vi har haft sedan dess.

Göte började på ESAB 1947 efter att ha jobbat i affär på orten. Bland deltagarna på mötet var det ytterligare två herrar som var med i företaget redan i slutet av fyrtiotalet.

Vi fick ett väldigt fint mottagande och välkomnande av dagens ESABiter som bland annat visade och demonstrerade den nya generationen svetsmaskiner. Än klappar våra hjärtan hårt för de gulsvarta maskinerna!


Två av mina styrelsekamrater avgick och fick famnen full av blommor:


Tack, Renato och Per-Erik, för ert fina jobb som ordförande och kassör! Nu får andra axla era mantlar!

9 kommentarer:

Musikanta sa...

Kommer ihåg mitt första jobb på Skandbanken i Eslöv när vi satt och slog alla bankavier för hand på en räknemaskin. Det blev många övertimmar när vi skulle leta rätt på någon som vi slagit fel på. Utvecklingen har ju gått få otroligt fort bara på de sista tio åren. Våra barnbarn kommer aldrig någonsin att förstå hur vi hade det förr...
Kram från Ingrid

Maggan sa...

Ingrid, ja det är otroligt vad tekniken har underlättat för oss. Efter IBM-skrivmaskinerna med skrivkula fick vi en skrivautomat värd 100.000 kr! Det var en föregångare till persondatorerna som kunde mycket, mycket mindre. Roligt att minnas, men man känner sig uråldrig!
Kram, Maggan

epsilon sa...

Mitt hjärta klappar också för gulsvart fastän jag bara än ingift. Att föreningen är så livaktig säger ju mycket om andan i företaget. Hoppas att det fortsätter så att man får vara medföljare på olika aktiviteter.

Lisan sa...

Intressant och roligt att läsa om seniorklubben. Jag övergav ESAB efter ett år för att börja på Nerikes Allehanda! Fina bilder och idel bekanta.

Angelica sa...

Så roligt att få hälsa på så många fd Esabiter! Hoppas ni ade en riktigt bra dag hos oss! Kanske kommer jag vara med i klubben så småningom! 5,5 år kvar :)
Kram A

Maggan sa...

Lisan: Jag tror att du hann hamna i personaltidningen innan du försvann?

Angelica: Du är välkommen då! Håll ut!

epsilon: Nästa resa går eventuellt till ESAB-museet i Arvika, till Racksta och till Klässbol, men där har du väl nyss varit?

epsilon sa...

På Klässsbol kan man ju aldrig vara för många gånger, inte Racksta heller och muséet är säkert intressant o sevärt.

Andra året i Hjo sa...

Gul-svart, jag trodde det gällde BK Häcken jag. Eller Hammarby, fast de spelar väl i grönt numera.

Maggan sa...

Hans: Gul-svart för mig är ESAB och svetsmaskiner. Med dem har jag levat i 33år och har många fina minnen från företaget.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...