2015-04-14

Utan förkläde


Vad har hänt sedan sist?

Lillasyster L fyllde år i fredags. Hon hade påsklov och skulle vara hemma, det visste jag. Så jag satte mig i min lilla bil, den grå Pärlan, och for iväg på en blixtvisit.

Lite snopen var jag när jag stod på förstukvisten på Blomsterkullen och endast hundarna var hemma. Men bara efter några minuter kom deras matte och husse hem efter en födelsedagslunch på Värdshuset Älgen. Fint att få umgås ett slag i deras härliga kök, dricka en kopp gott kaffe och smaka på Lillasysters mandeltårta.


På bordet trängdes både tulpaner och tussilago och under bordet trängdes de båda ulliga, gulliga hundarna som tävlade om att få bli klappade.

På lördag gick jag ensam på biomatiné. Laxå Bio har återuppstått, nypremiären var redan i julas men det var först nu som jag hade tillfälle att gå. Film ska helst ses på bio, eller hur? Jag var kanske den enda vuxna i salongen och vi såg musicalen Annie, uppdaterad solskenshistoria.

Mest känd är väl sången Tomorrow. Synd att inte Lilla Hjärtat bor på orten. Det hade varit trevligt med hennes sällskap, men biobesöket var oplanerat och tillkom på ren impuls.

Jag är lite barnslig och har alltid varit förtjust i barnfilmer. När jag var höggravid med första barnet gick jag ensam på en Emil-i-Lönneberga-film. Kunde inte vänta på förkläde.


Det har varit ett veritabelt aprilväder med blåsväder, sol, hagelskurar, dis och dimma. Katten vill fortfarande inte så gärna gå ut. Tittar helst på fåglarna genom vardagsrumsfönstret.

Snart ska jag ge mig ner till Kupan och göra veckans inhopp bakom disken.

Ha det gott, så hörs vi snart igen!


6 kommentarer:

Lena Lindgren sa...

Hej och tack igen för besöket! Det var verkligen roligt att bli överraskad på sin dag!
Nu har jag drabbats av en inte lika angenäm överraskning - halsfluss! Läkaren tyckte iallafall att det var överraskande: hon hade aldrig sett ett sådant uppsvullet gomsegel nån gång... Kram / Lillasyster L

Bloggblad sa...

Trots att jag inte sett dig IRL, tycker jag att ni verkar vara väldigt lika varandra.

Maggan sa...

Lillasyster L: Men vad jobbigt! Hoppas att svullnaden lägger sig så att du kan svälja utan att det gör ont varje gång. Krya på dig!
Kram, Maggan

Maggan sa...

Bloggblad: Jo, det finns nog många drag som är lika. När jag hade långt hår tror jag att vi var ännu mer lika varandra.

epsilon sa...

Visst är det roligt att vi kan gå på bio på hemmaplan igen.Vi såg Still Alice, där huvudpersonen får alzheimer. Gripande och lite skrämmande om hur det kan bli om man har otur i genlotteriet.

Maggan sa...

epsilon: Den filmen hade varit intressant att se. Man får bara innerligt hoppas att man inte råkar ut för den sjukdomen själv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...