2015-12-29

Fångat dagern


Världen blev vit och vacker. Maken och jag beslöt oss för att gå ut och fånga dagern med våra kameror. Vem vet hur länge solen lyser och hur länge snön ligger så vackert på trädens grenar.


Grannbarnen sprang glada till kullen. Nu skulle det åkas pulka och tefat. Vuxna passade på att få sig en skön promenad efter stugsittandet under julen.

Maken och jag skottade åt oss själva och åt en bortrest grannfamilj och sedan borstade vi av bilen och for ner till Bodarnesjön. Sockenstugans servering hade julstängt, så istället för lunch blev det några vackra vyer.

Bland annat den här klockstapeln där Maken tjänstgjort som ringare vid helgmålsringningen vissa sommarlördagar.Så vi återvände hem och lagade lunchen själva istället. Kylen är fortfarande ganska full av mat. På kvällen fick det bli tonfisksallad. Skönt med lite avbrott från julmaten.

Blå skymning utanför vardagsrumsfönstret
Det ser ut att bli en fantastisk vinterdag idag, också. Termometern visar minus 11 grader och solen är på väg upp och färgar just nu himlen i en fantastisk rosa färg som inte går att fånga med kameran. Fast jag försökte när jag hämtade in tidningen från brevlådan nyss.

Morgonflyget till Örebro ritar linjer på himlen ovanför hustaken.
Månen har patrullerat hela natten och är på väg att gå och lägga sig.
Snöträdet bär ljusgirlanger. En kråkas flyger dystert kraxande över huvudet på mig.
Nu väntar kaffet och tidningen.

Önskar er alla en skön dag!

PS: I Körsbärsdalen blommar redan mimosan, det vet jag från säker källa!!


4 kommentarer:

Tredje året i Hjo sa...

Restmat alla dagar nu. Gott det också, men imorgon hämtar vi nog mat från kinesen. Panerade räkor möjligtvis. Eller en polisbricka från korvmacken.

Maggan sa...

Tredje året i Hjo: Det låter gôtt! Skönt att bryta av med något annat. Gott nytt år i Hjo!

Bloggblad sa...

Idag var jag ocanligt nog uppe före nio och såg den underbara himlen. Men jag vet ju redan på förhand att den är svårfångad på bild om man inte har specialkamera.

Jag ska ta min dagliga promenad inne i Norrköping idag. Måste ut och se lite folk... Räknar inte med att hitta nåt på rea, behöver inget, men kan nog inte låta bli att titta lite...

Maggan sa...

Bloggblad: Det är alltid roligt att kika runt på rean, även om man inte behöver något speciellt. Ha en kul tur!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...