2015-12-07

Helgas verk


Vägen var kantad med nedfallna träd när vi tog oss via skogsvägarna till Tived igår förmiddag. Maken skulle spela med Tivedspôjkera efter den högtidliga återinvigningen av den restaurerade kyrkan. Några meter från den nybyggda, stensatta rullstolsrampen låg en trädjätte omkullvräkt.

Stormen Helga ställde till mycken oreda när hon härjade runt i helgen. Hon puffade omkull Laxås stolta julgran på torget. Hon fick arrangörerna att ställa in O Helga Natt, utomhuskonserten på Stortorget i Örebro som hållits i 15 år i rad.

Vår emotsedda tur till Nora Julmarknad blev det inget av. Kände mig ledsen för det, hade gärna velat krama om lilla syster L och åka bryggarhäst igen.

Söndagskvällen avslutades med Andrum i Ramundeboda kyrka. Här har vi tänt upp så många levande ljus vi kunde. Ämnet för kvällen var Värmande närhet och det tror jag att de som kom och lyssnade kände. Makarna Bruus spelade så härligt på piano och klarinett och Åsa, Britt-Inger och jag delade våra tankar.

"Minnet av ett leende, en blick av samförstånd, en gest av omtänksamhet, en kram, snälla ord - kan värma oss länge. Även om vi inte har det så gott ställt kan vi alltid bjuda på det. Att ha någon som bryr sig om och att själv bry sig om, det är värme i vardagen."

Snart ringer det på dörren. Då kommer Hans med sin gitarr för att öva med oss inför morgondagens julsånger vid en julmiddag.

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...