2016-09-01

Glassigt


Höstmarknaderna radar upp sig. Igår var det dags att bege sig till Askersund om man ville vara med om den festliga marknaden där. Det ville Ve och jag.

Egentligen var det inte för att fynda billiga varor utan för att strosa omkring i en härlig miljö och äta glass i hamnen. Men visst blev det något i kassarna hem i alla fall: vaxduk, isterband, leverpastej, brända mandlar och klädnypor i trä... Man träffar på bekanta också. - Vad har hänt sedan sist? frågar man. Ve:s bekanta, en chic äldre dam, berättade att hon vallat lejon i Zimbabve förra året. Tuffing!


På kvällen var det samkväm och upptåg i församlingshemmets trädgård. En delgren i tipspromenaden var att gissa vilken som gjort vad. Alla hade nämligen fått i uppgift att skriva ner på en lapp något som man inte trodde att andra visste om en. Oj, det satte myror i huvudet! Vem hade nästan gått vilse i ett elljusspår och var samtidigt jägare? Vem hade ägt en dragracingbil? Vem hade blivit mästare i skytte med Mausergevär? Svaren utlöste förvåning och glada skratt! Själv bidrog jag med att ha cyklat Tjejvättern nio gånger. Det var nog inte många som gissade att det var jag.

Maken och jag fick varsin vacker solrosbukett som tack för att vi tillverkat en broschyr till pastoratet. Trevligt!


Dagens barnbarnsbild: Lilla Lila på besök i söndags. Hon fick sin jordgubbsmössa som kanske var lite stor ännu. Men hon växer så det knakar, så snart sitter den som en smäck!

Nu när vi precis kommit in i september månad:

Härliga hösthälsningar
Maggan

1 kommentar:

Bloggblad sa...

Det var ett bra tips på aktivitet! Det ska jag komma ihåg till nästa körfest.
På bloggen var det för många år sen en liknande grej, man skull gissa på fem saker, vilket man trodde var sant. Alla gissade rätt på min "grej" för det var så knäppt att ingen trodde att jag kunde ha hittat på nåt sånt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...