2016-09-10

Rapport från en baklucka


Igår fick jag frågan på Messenger: -Har du lust att åka på bakluckeloppis i Hova imorgon? Och, varför inte. Det kunde vara roligt.

Strax efter sju i morse åkte vi iväg, Ve och jag. (Ve och Fasa?) Vi hade tryckt in bord, stolar, kartonger och påsar med sådant vi skulle kunna avvara och matsäckskorg i min lilla bil. Plåten nästan bågnade, men det gick att stänga dörrarna.


Vi var tidigt på plats på den stora parkeringen vid Lisas Krog och kunde börja plocka upp. Snart fylldes planen framför oss med fler loppissäljare. Och två timmar senare strömmade kunderna in. Det blev många trevliga möten, både med bekanta och obekanta. Det blev ett köpslående och prutande och glada skratt. Ve var lyckosam och fick en hel del sålt. Jag mycket mindre, men så hade jag inte hunnit få med mig så värst mycket heller.


Det var ett härligt brittsommarväder och vi njöt av att vara ute i solen. Timmarna gick fort och snart vände vi kosan hemåt igen, nöjda och glada med dagen. Nästa år kommer vi tillbaka.Hösthälsningar,
Maggan

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag har tänkt många gånger att jag borde haka på nåt sånt, men det blir aldrig av. Jag fegar ur...tänker att ingen annan väl kan vilja ha sånt som jag ratat. Jag går ju aldrig på loppis heller. Eftersom jag har så mycket prylar att jag meat är intresserad av att bli av med grejer. Men...jag letar efter en korg, en sån där som man förr handlade mat i (och som jag fortfarande använder, men som börjar bli siten) och jag har föratått att det nog måste bli på en loppis jag hottar en aån. Förr såldes de på alla marknader, men inte numera.

Maggan sa...

Bloggblad: Det var en som hittat en så snygg korg igår på loppisen. Den hade en ovanlig form, lite äggformad. På marknaden i Sannerud i slutet av augusti fanns det en korgförsäljare, så på vissa marknader finns de nog kvar. Jag har två korgar och tycker att det är behändigt att ta med en sådan när man går bort att ha med vinflaskan, kakan och snyggskorna i.

Bloggblad sa...

Jag får nog börja gå på marknader... Det är bara när det är en här i stan som jag cyklar ner. Och här finns inte längre korgar. Nu ska jag utöka letandet. Min börjar låta som om den ska brista, två stycken har jag haft sönder, för jag packar lite för tungt i affären. Sen har jag den när jag gör min monolog med Brita-Cajsa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...