2017-08-10

Husesyn hos Magnus Gabriel och Maria Eufrosyne


Man haver varit på finvisit! Jo, jo. Idag besökte ett gäng forna arbetskamrater Läckö Slott och fick en intressant guidad rundvandring i festsalar och sovrum hemma hos Magnus Gabriel De la Gardie och hans fru Maria Eufrosyne. Ja, de var inte hemma förstås. Har inte varit hemma på länge. Magnus Gabriel ansågs vara en av de stiligaste karlarna i Europa på sin tid och dessutom hade han ett skarpt intellekt. Både "brain and beauty"!


Lunchen intogs på restaurang Hvita Hjorten och dagen till ära serverades Vänergös och fräscha grönsaker från slottsträdgården. Och kakan till kaffe! Himmelsk!


När vi gav oss iväg i morse småduggade det, men lagom till första fikastoppet sken det upp. Och sedan hade vi kalasväder resten av dagen. Rönnbären rodnar på träden och ljungen lyser lila längs vägkanterna. Sensommaren har också sin charm.


Innan vi var klara med Västergötland fick det lilla fiskeläget Spiken ett besök och sedan  stånkade bussen upp på Kinnekulle och gav oss en hänförande utsikt över nejden.

Ikväll ska Maken och jag kalasa på varmrökt sik, inköpt i en fiskebod vid Vänerns strand.

Ha det gott, ni också!

4 kommentarer:

Per-Eric Fagergren sa...

En utmärkt resa som vi kommer länge att minnas .

Maggan sa...

Per-Eric: Så roligt att få en kommentar av dig! Ja, jag tyckte också att det var en lyckad dag.

epsilon sa...

Jag trodde länge att jag skulle kunnat åka med men så anmälde dottern med familj att de tänkte komma och besök av barnbarnen slår ju allt annat. Roligt att resan blev så lyckad. Till Läckö o Spiken har vi seglat otaliga gånger,fina gästhamnar på båda ställena. Och slottet och slottsträdgården ar ju svårslagna som besöksmål. Utsikten från Kinnekulle är ju också strålande.

Maggan sa...

epsilon: Ja, jag undrade om du skulle följa med men tänkte att du nog sett de trakterna åtskilliga gånger. Det blev en mycket trevlig tripp, i alla fall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...