2017-08-04

I början av augusti

Min "tantkollega", konstnären bakom de tre tanterna, fyllde jämt igår och fick själv en vacker kudde i present. Motivet var givet: Rosa, Viola och Gullan, förstås!

Så har vi klivit in i augusti månad. Det känns. På morgonen kan fönstren, som stått lite på glänt, vara immiga av fukt. Tidningen i brevlådan är också lite fuktig och jag skakar den innan jag tar in den i huset, så att eventuella tvestjärtar inte följer med in.

De flesta blommorna i trädgården har blommat över, men än överraskar en och annan ros mig med att visa upp sitt vackra ansikte. Tomaterna mognar i sina krukor på uteplatsen och druvorna kämpar på för att hinna bli blå och söta innan det blir för sent. I år hade halva vinrankas frusit, men den tog sig, som väl var, och sträcker nu sina gröna, slingrande armar åt alla håll.


På lördag hålls Hembygdens dag även här på vår lilla ort. Det ska bli tårtfrossa och trubadur och så ska vi inviga vårt nya utställningsrum. Det har varit så roligt att göra i ordning det. Som att leka med dockskåp i kolossalformat.


På det gamla skåpet hänger min farmor Agnes vackra tvådelade klänning och på klädstrecket hänger rejäla laxrosa benkläder i charmeuse, inte farmors!

En rolig fest hölls av och för min tantkollega, hon som gör alla härliga bilder på de tre tanterna Gullan, Rosa och Viola. Hon fyllde jämna år igår och släkt och vänner samlades i hennes trädgård för att fira. När regnet föll satt vi torra, men ej torrlagda, i uterummet och åt god mat, pratade och sjöng. En trevlig kväll att minnas länge.

2 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Jättefin kudde!!!

Maggan sa...

Klimakteriehäxan: Ja visst är den! Tillverkad av en Katarina som är en fena på applikationer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...