2017-08-30

Äntligen här - boken om Gun


Nu har den kommit, boken om Gun Carlson och hennes bedrifter på hästryggen. Jag har varit spökskrivare till den och gissa om jag är stolt nu när den är klar. Den har 188 sidor och massor med bilder från Guns alla resor runt om i världen. Så här står det på baksidan:

Hästar har varit det allt överskuggande intresset för Gun Carlson, ända sedan barndomens ponny Putte som var en trogen kompis under skolloven i Tiveden. Men det var med den australiensiske vildhästen Prince Aussie som passionen för ridgrenen distansridning väcktes. Prince Aussi deltog med sin ägare Tom Thomsen i grenen under ett samlat VM i ridsport i Stockholm 1990. Hästen blev kvar hos Gun av olika anledningar och med honom inleddes karriären som framgångsrik distansryttare.

Sporten har fört Gun över hela världen. Hon har tävlat på sex kontinenter och upplevt de mest skilda naturscenerier. Hon har ridit längs Brahmaputras stränder och sett teplantagen breda ut sig. Hon har ridit på steniga stigar, över forsande vatten och vid kanten av väldiga raviner i Klippiga Bergen. Ritten har gått över den röda ökensanden i Dubai och Qatar, på slätterna i Patagonien, in i små franska byar och på Nya Zeelands gröna kullar.

Många är de människor som Gun har mött under sina år som distansryttare. Hon har varit gäst hos en maharadja i Indien och hos en shejkfamilj i Dubai. Hon har bott hos gauchos i Patagonien och hos fruktodlare i Sydafrika. Många av de hon mött är ryttarkollegor som delar samma passion som hon själv. En del av mötena har lett till livslånga vänskapsrelationer. 

Men allt detta toppas av mötet och samarbetet med alla fantastiska hästar som Gun har haft lyckan att rida. Några av dem har varit familjens egna hästar och flera av dem har kommit från "down under", från Australien och Nya Zeeland. Hästarna har blivit Guns vänner, alla med sina högst personliga egenskaper.

Låt dig inspireras av Gun, som gjort verklighet av sina drömmar och tagit chansen när den har dykt upp att komma ut i världen. Det har varit tufft och strapatsrikt många gånger, men tack vare Guns mod och målmedvetenhet har hon fått vara med om fantastiska äventyr som hon här delar med sig av.
Laxå juni 2017
Margareta Swenson


Gun och jag ska berätta om boken på Bokmässan nu i september i förlaget Recitos monter. Jätteroligt och spännande. Boken säljs av förlaget på www.litenupplaga.se och på Adlibris. Jag och Gun har också ett antal exemplar. Du ser hur du beställer på min bloggs högra kant längst upp.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...