2018-05-30

North Coast 500 - I Edens lustgård och hemma hos Nessie


Utsikten från vårt fönster denna morgon var väl inte fullt så pittoreskt. Gästhemmet låg på en sömnig villagata endast tio minuters promenad från stadskärnan.


Denna dag behövde vi inte packa ihop oss, eftersom vi hade bokat in två nätter på samma ställe. Det var skönt. Idag åkte vi tillbaka en bit för att göra en loop som vi inte hann med:


Det var min tur att sitta i framsätet bredvid U, den ständige chauffören, så jag hade en finfin utsikt över allt vackert vi passerade. Då och då stannade vi och beundrade utsikten och fotade. Ibland blåste det friskt, det syns kanske på den tjusiga frisyren?


Det finns en fantastisk trädgård, Inverewe Gardens, grundad 1862, som ligger som en Edens lustgård där man inte trodde att något så frodigt kunde växa. Vi kom i precis rätt tidpunkt. Överallt blommade rhodendendron och azaleor, stora som träd. Små stigar slingrade sig upp och ner för sluttningen mot havsviken. Jättestora tallar, bambuskogar, fruktträdgårdar, japanska trädgårdar - man skulle ha kunnat gå där hur länge som helst om man hade varit entusiast. Och några sådana fanns inte i vårt sällskap. Men vi njöt av den otroligt vackra miljön, men tyckte att det räckte efter någon timme. Då letade vi upp den moderna och vackra restaurangen på området och åt vår lunch där.


Innan dagen var över tog vi en sväng ner till Loch Ness och borgen Urquhart. Sedan vi sist var där hade det blivit ett stort turistcentrum, så vi vinkade bara till Nessie på lite håll, tog en kaffe vid Drumnadrochit och återvände till Inverness. Maken och jag följde den spännande VM-ishockeyfinalen mellan Sverige och Schweiz per radio. Schweizarna var sega att rå på. Det krävdes en straffrunda innan de kunde besegras.


Imorgon åker Maken och jag på upptäcktsfärd igen, denna gång på närmare håll: Västmanland runt.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...